Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Uitgegeven tussen

65 Resultaten

Sorteren op
Uitgever

Good Cook (2010)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Vlier in de fles : traditie en toepassing van de vlierboom

Ria Loohuizen (Auteur)

Verschillende aspecten van de vlier worden belicht zoals de botanische, de mythische en de bruikbare vlier met recepten voor gebruik op het helende en culinaire vlak.

Uitgever

Atlas (2002)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Uitgever

Lannoo (2002)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Uitgever

Veltman (2009)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Uitgever

Terra (1995)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek
Uitgever
Taal
Beschikbaar
Boek
Uitgever

BRT (1981-1987)

Taal
Serie

BRT brochure (*36)

Beschikbaar
Boek

Een tuin vol lekkers

Felicita Sala (Auteur)

Kookboek met 12 recepten die gebruikmaken van groenten en fruit uit de eigen moestuin. Met gekleurde illustraties. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelf koken vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Boek

Handboek voor wildplukkertjes

Erica Bakker (Auteur), Ellen Van den Broek (Auteur), Rachelle Klaassen (Illustrator)

Van rozenbottels kun je jeukpoeder maken. En paardenbloemen zijn heerlijk in de sla. Tips waar je eetbare planten, bloemen en vruchten kunt vinden. En stapsgewijze uitleg van o.a. recepten en knutsels. Met fijne getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.

Boek

Herbas : kruiden, recht uit de natuur op je bord

David Van Steenkiste (Auteur), Pieter D'Hoop (Fotograaf)

Herborist David Van Steenkiste deelt zijn kennis over het gebruik van bekende en minder bekende kruiden in de (sterren)keuken.

Uitgever

Lannoo (2021)

Taal
Doelgroep
Uitgeleend
Boek

Genezen met kruiden : 100 kruidenmonografieën, 270 ziektebeelden, 240 kruidenrecepten

Jan Dries (Auteur)

Naslagwerk fytotherapie inclusief kruidenregister, ziektebeelden en recepten voor therapeutische kruideninfuus toepassing.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kracht van specerijen

Winiefred Van Killegem (Auteur), Marc Wauters (Fotograaf)

Specerijen worden al eeuwen gebruikt bij het behandelen van allerhande ziekten en kwaaltjes, én zijn tegelijkertijd onmisbaar in de keuken. Winiefred deelt haar geheime kruidenweetjes en haar lekkerste recepten. Voor een lekkere marinade met jeneverbessen, gemberchutney of korianderkoekjes. Voor vanillelikeur, kardemomijs of een geslaagde pepersaus. En nog veel meer. Hoe kun je specerijen herkennen en bewaren? Welke stukjes van de plant kun je gebruiken? Vanwaar komen al die specerijen en wie heeft hun werking ooit uitgeprobeerd? Hoe maak je je eigen natuurlijke geneesmiddelen? Wat zijn de lekkerste gerechten op smaak gebracht met specerijen?

Uitgever

Davidsfonds (2008)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het wildplukboek : plukken en koken uit de natuur

Ben Brumagne (Auteur)

Gids voor het plukken van wilde eetbare planten, met verhalen, planteninformatie en recepten. Met kleurenfoto’s.

Boek

The plant pharmacy : koken met de kracht van de natuur

Lisette Kreischer (Auteur)

Recepten voor oliën, kruidenazijn, elixers, maaltijden en lekkers, waarin geneeskrachtige planten zijn verwerkt.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar