Richtlijnen voor de keuze van kruiden en het traject vanaf het zaaien tot bewaren van de oogst, gevolgd door karakteristieken van 24 veelgebruikte kruiden met specifieke informatie en recepten.
Kookboek met 12 recepten die gebruikmaken van groenten en fruit uit de eigen moestuin. Met gekleurde illustraties. Met hulp vanaf ca. 6 jaar, zelf koken vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Specerijen worden al eeuwen gebruikt bij het behandelen van allerhande ziekten en kwaaltjes, én zijn tegelijkertijd onmisbaar in de keuken. Winiefred deelt haar geheime kruidenweetjes en haar lekkerste recepten. Voor een lekkere marinade met jeneverbessen, gemberchutney of korianderkoekjes. Voor vanillelikeur, kardemomijs of een geslaagde pepersaus. En nog veel meer. Hoe kun je specerijen herkennen en bewaren? Welke stukjes van de plant kun je gebruiken? Vanwaar komen al die specerijen en wie heeft hun werking ooit uitgeprobeerd? Hoe maak je je eigen natuurlijke geneesmiddelen? Wat zijn de lekkerste gerechten op smaak gebracht met specerijen?
Van rozenbottels kun je jeukpoeder maken. En paardenbloemen zijn heerlijk in de sla. Tips waar je eetbare planten, bloemen en vruchten kunt vinden. En stapsgewijze uitleg van o.a. recepten en knutsels. Met fijne getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Na een sprookjesachtig verhaal over het kruidenvrouwtje Jelleke wordt informatie gegeven over allerlei bloemen en kruiden, gevolgd door recepten voor jams en siropen. Met veel kleurenillustraties. Onder begeleiding vanaf ca. 6 jaar.