Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Uitgegeven tussen

33 Resultaten

Sorteren op
Boek

Rewild : het rewild boek : de ultieme basistips voor bushcraft, rewilding & survival

Mike De Roover (Auteur)

Praktische gids voor het overleven in de wildernis, waarbij ook aandacht wordt besteed aan de filosofie van leven in contact met de natuur. Met kleurenfoto’s.

Boek

Welke eetbare wilde plant is dat? : ANWB gids voor eten uit de natuur : ruim 300 kruiden, vruchten en noten

Christa Bastgen (Auteur), Berko Schröder (Auteur), Stefanie Zurlutter (Auteur)

Gids voor het determineren en gebruik van in Europa voorkomende eetbare wilde planten.

Uitgever

Kosmos (© 2019)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Eten uit de natuur : op zoek naar voedsel uit de wildernis

Gina Rae La Cerva (Auteur)

Een wereldwijde zoektocht naar 'wild eten' en een analyse van onze omgang met de natuur, nu en in het verleden.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Uitgever

Terra (2021)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Herbas : kruiden, recht uit de natuur op je bord

David Van Steenkiste (Auteur), Pieter D'Hoop (Fotograaf)

Herborist David Van Steenkiste deelt zijn kennis over het gebruik van bekende en minder bekende kruiden in de (sterren)keuken.

Uitgever

Lannoo (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Kan ik dat eten? : van eetbare bloemen tot giftige kruiden

Katrin Hecker (Auteur), Frank Hecker (Auteur)

Informatie over het herkennen, plukken en bereiden van eetbare wilde planten, kruiden en vruchten, en over giftige dubbelgangers. Met recepten.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Het wildplukboek : plukken en koken uit de natuur

Ben Brumagne (Auteur)

Gids voor het plukken van wilde eetbare planten, met verhalen, planteninformatie en recepten. Met kleurenfoto’s.

Boek

Het wildplukboek voor paddenstoelen : kom alles te weten over deze boeiende schimmels

Ben Brumagne (Auteur)

Gids voor het wildplukken van paddenstoelen, met een overzicht van de meest voorkomende soorten, het verschil tussen giftige en eetbare exemplaren, en informatie over de inhoudsstoffen. Met kleurenfoto’s en -illustraties.

Uitgever

Lannoo (2024)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De smaak van wildplukken : een vrolijke gids over het verzamelen en eten van planten

David Hamilton (Auteur), Jason Ingram (Fotograaf)

Wildplukken voor het hele gezin in de vier seizoenen.

Boek

Vrij leven : kleinschalig wonen, werken, eten en samenleven in de natuur

Louis De Koning (Auteur), Bert Zeijlstra (Auteur)

Informatie over oude ambachten, land- en tuinbouw, gezondheid en voedselbereiding in samenhang met de natuur.

Uitgever

Forte (copyright 2016)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Uitgever

KNNV (2015)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wildplukken in de stad : eetbare wilde planten dicht bij huis

Wross Lawrence (Auteur), Marco Kesseler (Fotograaf)

Verzameling van 32 recepten voor gerechten die gemaakt kunnen worden met in de stad geplukte ingrediënten.

Uitgever

Noordboek (© 2022)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Wildoogst : koken met wilde paddenstoelen, noten en vruchten

Elsje Bruijnesteijn (Auteur), Anya Van de Wetering (Fotograaf), Bella Thewes (Fotograaf)

Beschrijving van 37 in Nederland in het wild groeiende ‘bruikbare’ planten en paddenstoelen, met recepten om je wildplukoogst te verwerken tot een smakelijk gerecht.

Boek

Elke week bloemen op je bord : fleur je eten op

Anna Koster (Auteur)

Verzameling beeldcolumns met informatie en tips over tweeënvijftig eetbare bloemen, één voor elke week van het jaar. Met adviezen over hoe de bloemen te plukken en bij welke gerechten ze passen. Met foto’s en illustraties.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar