Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

45 Resultaten

Sorteren op
Boek

Nooit meer slachten : hoe kweekvlees ons bord en de wereld zal veranderen

Paul Shapiro (Auteur), Yuval Noah Harari (Inleider)

Overzicht van de actuele stand van zaken betreffende de productie van kunstvlees als vervanging voor vlees van dieren als voedingsmiddel.

Boek

Groeien aardappelen aan bomen?

Sabine Rahn (Auteur), Günther Jakobs (Illustrator)

Gijs en zijn zusje Eva gaan samen met papa en mama naar de boerderij. Zo zien ze waar melk vandaan komt en hoe kaas wordt gemaakt. Prentvertelling met paginagrote tekeningen, waarin wordt verteld waar allerlei voedingsmiddelen vandaan komen of hoe ze worden gemaakt. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Veilig voedsel

Andrea Claire Harte Smith (Auteur)

Vraagstukken over veilig en gezond voedsel komen in korte hoofdstukken met veel kleurenfoto's aan de orde. Daarbij wordt o.a. aandacht besteed aan productiedieren, hongersnood, dierziekten en genetisch gemodificeerd voedsel. Vanaf ca. 12 jaar.

Boek

Dageraad over de akkers : soja anders

Luc Vankrunkelsven (Auteur)

De effecten van monoculturen in de landbouw in Brazilie͏̈ en alternatieven voor ondermeer de grootschalige verbouw en het gebruik van soja.

Uitgever

Dabar-Luyten (2007)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

Slow Food : over het belang van smaak

Carlo Petrini (Auteur)

Uitleg van de doelstellingen en activiteiten van Slow Food, een beweging die aandacht vraagt voor smaak van producten en pleit voor meer biodiversiteit.

Uitgever

Roularta (2004)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Dvd

Our daily bread

Nikolaus Geyrhalter (Regisseur)

Documentaire waarin op het ritme van machines, een kijk wordt gegeven in de voedselproductieprocessen in Europa.

Uitgever

Lumière (2007)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

We eten ons dood : hoe we met onze landbouw de wereld kunnen redden

Louis De Jaeger (Auteur)

Zoektocht naar een landbouwmethode die geen belasting voor de Aarde vormt en toch de wereldbevolking kan voeden.

Boek

Tien miljard monden : hoe we de wereld gaan voeden in 2050

Ingrid De Zwarte (Redacteur), Jeroen Candel (Redacteur)

Bundel over het wereldvoedselvraagstuk, geschreven door Wageningse onderzoekers van uiteenlopende pluimage.

Boek

Wat gaan we eten? : sitopia: hoe goed eten de wereld kan redden

Carolyn Steel (Auteur)

Pleidooi om onze kijk op voeding te heroverwegen om de voedselproblemen van onze tijd het hoofd te bieden.

Boek

Zo slim als de natuur : twaalf revolutionaire manieren om voedsel en energie te produceren

Gunter Pauli (Auteur), Jurriaan Kamp (Auteur)

Via een andere blik op ecosystemen en de cycli in de natuur komt de auteur tot twaalf trends die zouden kunnen leiden tot een duurzamere bedrijfsvoering in een samenleving met genoeg voedsel en energie voor iedereen.

Boek

De hongerige stad : hoe voedsel ons leven vormt

Carolyn Steel (Auteur)

Beschrijving van de relatie tussen steden en het voedselsysteem.

Boek

Eten tot het op is : ’s wereld meest zeldzame voedselsoorten en waarom ze niet verloren mogen gaan

Dan Saladino (Auteur)

Verkenning van bedreigde voedselproducten van over de hele wereld, met aandacht voor o.a. de menselijke (migratie)geschiedenis, bedreigde planten en dieren en het grote belang van biodiversiteit. Met illustraties.

Boek

Voedsel voor iedereen

Brenda Walpole (Auteur)

Met veel illustraties in kleur en korte teksten wordt van alles verteld over de voedselvoorziening in de wereld. Vanaf ca. 10 jaar.

Uitgever

Corona (2000)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

Ons voedsel?

Tessa Avermaete (Auteur), Wannes Keulemans (Auteur)

Maatschappelijke vragen rond de wereldwijde voedselvoorziening en de daarmee samenhangende problemen worden door wetenschappers beantwoord, met speciale aandacht voor de Vlaamse situatie.

Uitgever

LannooCampus (2017)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Voedsel voor iedereen

John Baines (Auteur)

Allerlei zaken rondom duurzame landbouw, globalisering van voedsel en natuur en milieu worden belicht. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 14 jaar.

Uitgever

Corona (2007)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar