Illustratie van lezende mensen met koffie

Boek & Babbels komt dit najaar terug

Ben je Nederlandstalig en geboeid door lezen? En wil je jouw passie voor boeken doorgeven? Of ben je anderstalig en wil je graag het Nederlands oefenen door met vrijwilligers te lezen en te babbelen?

Dan is Boek & Babbels zeker iets voor jou. Want tijdens de leescafés van Boek & Babbels geven leesbuddy's vijf weken lang hun leesplezier door aan anderstalige nieuwkomers, in duo of in groep. De leesbuddy stelt hierbij vragen aan de nieuwkomer(s) en prikkelt op die manier de verbeelding. 

Als buddy help je zo mee aan het ontwikkelen van de taal van anderstalige nieuwkomers en breng je hen op een informele manier in contact met een leescultuur. Als nieuwkomer kan je via Boek & Babbels boeken ontdekken, Nederlandse woorden in een andere context oefenen en mede-lezers of buddy's leren kennen.

Hoe werkt het?

  • Leesbuddy's volgen eerst een korte vorming over interactief voorlezen. Deze sessie gaat door op zaterdag 7 september, van 9u tot 12u, in ARhus De Munt.
  • Daarna komen leesbuddy's en anderstaligen vijf weken lang naar het leescafé in ARhus om er in duo en in groep te praten over een boek naar keuze. De leescafés gaan - telkens van 9u tot 12u - door op:
    • zaterdag 14 september
    • zaterdag 19 oktober 
    • zaterdag 16 november
    • zaterdag 14 december
    • zaterdag 21 december

Meer info? Inschrijven?

Heb je bepaalde vragen of wil je graag nog wat meer info? Wil je je graag aanmelden als leesbuddy of anderstalige nieuwkomer? Neem dan contact op met Siska door te mailen naar siska.pannecoucke@arhus.be (of bel naar 051 69 18 00 en vraag naar Siska).

FMDO vzw (Federatie voor Mondiale en Democratische Organisaties) verbindt en versterkt mensen in deze diverse samenleving en doet dat met sociaal-culturele verenigingen van mensen met een migratieachtergrond en gedreven vrijwilligers die het hart van FMDO vormen. Meer info op www.fmdo.be.

Dit is een prima kans om beter te lezen en praten.

Huda Deelnemer aan Boek & Babbels
Groepsfoto Boek & Babbels