Wil je een sinaasappelkoek, pruimencrumble of karnemelkscones maken? Stap voor stap worden 24 recepten van allerlei koekjes en cakejes uitgelegd. Ook uitleg van 7 soorten deeg. Met kleurenfoto's van de baksels. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar, icoontjes laten zien hoe jongere kinderen kunnen meehelpen.
Recepten voor allerlei soorten koekjes, taarten, brood en hartige baksels worden stapsgewijs uitgelegd. Er zijn ook recepten waar je geen oven bij nodig hebt. Met kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 13 jaar.
Heb je zin om donuts, bananenbrood, groentetaart of chiakoekjes te maken? Uitleg, stap voor stap, van 100 recepten voor o.a. het ontbijt, de lunch, als tussendoortje en voor het avondeten. Met veel kleurrijke illustraties en -foto's van de baksels en gerechten. Vanaf ca.. 9 t/m 12 jaar.
Beleef heerlijke bakmomenten met je leerlingen en help ze tegelijk de wondere wereld van de wiskunde te ontdekken! Met Wiskunde? Daar bak je wat van! zetten ze hun tanden in getallen en ruiken sommen naar vanille. Bij elk van de 20 recepten in dit boek horen rekenopdrachten die met die recepten te maken hebben. Je kleine chef-koks gaan zo wiskundig aan de slag met diverse ingrediënten: afwegen, meten, verhoudingen berekenen, inschattingen maken … Het resultaat: lekkere, evenwichtige en gevarieerde hapjes! En dat is nu net de magie van dit boek: kinderen ervaren dat ze met hun kennis van wiskunde heerlijke lekkernijen te voorschijn kunnen toveren. Als motivatie kan dat tellen! Met een voorwoord van Bake Off Vlaanderen-jurylid Herman Van Dender: “Het boek spreekt niet alleen de creativiteit van kinderen aan, ze leren ook dat wiskunde heel concreet en nuttig is. Nooit gedacht dat wiskunde zo lekker kon zijn!”.
Wil je je familie of vrienden trakteren op gehaktdriehoekjes, jamkoekjes of appeltjes uit de oven? Deze en andere recepten voor allerlei gerechten worden stap voor stap uitgelegd. Met eetweetjes en kleine grappige kleurenillustraties en-foto's. Met hulp vanaf ca. 8 jaar, zelfstandig vanaf ca. 10 jaar.