'Ik ga je opeten, zei de specht tegen de kever'. Als je de pagina's openklapt, zie je dat er nog meer dieren bij betrokken zijn. Op speelse wijze wordt duidelijk wat een voedselketen is. Met illustraties in natuurtinten, uitklappagina's en gelamineerde bladzijden. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.
Informatie over de voedselketen in de woestijn. Wie eet de cactusbloem, wie eet de ratelslang en welk dier wordt opgegeten door de coyote? Met foto’s in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Informatie over de voedselketen in de oceaan. Wie eet het plankton, wie eet de vis en welk dier wordt opgegeten door de zeeluipaard? Met foto’s in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Informatie over de voedselketen in het regenwoud. Wie eet de plant, wie eet de vlinder en welk dier wordt opgegeten door de jaguar? Met foto’s in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Wat eet de tijger en door wie wordt de tijger opgegeten? Prentenboek over de voedselketen en de verscheidenheid van dieren. Met paginagrote collageachtige kleurenprenten. Vanaf ca. 6 jaar.
Merel gaat met haar buurjongen Dayo op zoek naar gezond eten. Ze ontdekken onder andere wat duurzaam eten is en waarom de appels in de supermarkt allemaal even groot zijn. Verhalen met allerlei weetjes over voeding en illustraties in enkele kleuren. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar.
Ontdek hoe planten en dieren op graslanden elkaar nodig hebben om te overleven. Uitleg van voedselketens in grasgebieden. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Ontdek hoe planten en dieren in een rivier elkaar nodig hebben om te overleven. Uitleg van voedselketens in rivieren. Met veel kleurenfoto's. Makkelijk te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.
Informatie over de voedselketen in de waterplas. Wie eet de algen, wie eet de waterjuffer en welk dier wordt opgegeten door de reiger? Met foto’s in kleur. Vanaf ca. 7 t/m 9 jaar.
Hoe werkt ontbinding? Waarom gaan dingen rotten? Een kringschema verklaart hoe een rotte appel via de composthoop uitgroeit tot een verse appel. Met tips voor boeken en websites.
In deze publieksdocumentaire klaagt Robert Kenner de Amerikaanse voedselindustrie aan door verschillende waargebeurde verhalen te tonen; een aanpak gelijklopend aan die van documentairemaker Michael Moore. De regisseur focust vooral op de industrie en de grote complotten die daar heersen de grote boosdoeners. De Amerikaanse burger - die nauwelijks zelf kookt en zweert bij een snelle, goedkope hap – is daar uiteindelijk het slachtoffer van. Food Inc. wijst de kijker op de smakeloze wereld, maar doet dit bijzonder smaakvol (www.cinebib.be)