Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

20 Resultaten

Sorteren op
Boek

Soci@l kids : je kind op social media

Marlies Slegers (Auteur)

Hyves, Facebook, MSN en Twitter zijn een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven van kinderen. Slegers laat ouders zien dat social media leuk en leerzaam kunnen zijn, maar wijst ook op mogelijke gevaren als privacyschending, online pesten en gameverslaving.

Uitgever

Scriptum (2012)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Sociale media ... voor kids

César Cleijn (Auteur), Linda Lee (Illustrator)

Stapsgewijs wordt uitgelegd hoe sociale media als Twitter, Skype en Hyves werken. Met tips om veilig te internetten. Met schermafbeeldingen en kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 t/m 13 jaar.

Uitgever
Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

#Help! Mijn kind leeft online : gids voor ouders en andere opvoeders

Lieve Swinnen (Auteur), Stefaan Lammertyn (Auteur)

Over de valkuilen van het mediagebruik bij de jeugd, belicht door een Vlaamse kinderpsychiater en een social media kenner.

Boek

Generatie angststoornis : wat sociale media met onze kinderen doen

Jonathan Haidt (Auteur)

Bespreking van de negatieve invloed van smartphones en sociale media op de psychische gesteldheid van jongeren. Met zwart-witafbeeldingen.

Boek

Van emoji's tot sexting : over opvoeden in een medianest

Medianest (Auteur), Remco Houtman-Janssen (Redacteur), Frie Van der Planken (Redacteur), Jasper Van Gestel (Illustrator)

Allerlei vragen over mediagebruik, sexting, cyberpesten en digitale veiligheid van kinderen en jongeren worden beantwoord.

Boek

Digitale burgertjes : kinderen en onlinemedia

Katja Schipperheijn (Auteur)

Handleiding voor leerkrachten in het basisonderwijs om kinderen te leren creatief en kritisch met online media en digitale technologie om te gaan.

Boek

De schermwijzer : praktische gids voor (groot)ouders over schermtijd, social media, gamen en online veiligheid

Peter Nikken (Auteur), Dian De Vries (Auteur)

Hoe lang mogen kinderen uiterlijk achter een scherm zitten, wat leren kinderen van media en wat zijn de effecten van schokkende beelden? Op deze en vele andere vragen over media-opvoeding geeft deze gids antwoord. Met vragen om met kinderen in gesprek te gaan. Voor opvoeders van kinderen van ca. 0 t/m 18 jaar.

Boek

MediaWijs!? : jong en bewust op internet

Nico De Braeckeleer (Auteur), Eric Bouwens (Illustrator)

Tips over bewust en veilig omgaan met moderne media als gsm en internet. Aan bod komen onder meer: surfen, chatten, bloggen, googelen, sociale netwerken en Skype.

Uitgever

Abimo (2011)

Taal
Serie
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Gezond opgroeien in de digitale mediawereld : een gids voor ouders en opvoeders

Klaus Scheler (Redacteur), Michaela Glöckler (Inleider)

Hoe laten we kinderen op verantwoorde wijze kennismaken en omgaan met sociale media en digitale technieken? Ook de gevaren van de digitale wereld en gsm-straling komen aan bod. Met veel kleurenfoto's. Voor opvoeders van kinderen van ca. 0 t/m 16 jaar.

Boek

Mediawijs online : jongeren en sociale media

Michel Walrave (Auteur), Joris Van Ouytsel (Auteur)

Kansen en gevaren van het gebruik van sociale media door jongeren.

Uitgever

LannooCampus (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Van brokkelbrein naar focus : praktijkgids voor docenten over aandacht, social media en het brein

Gerjanne Dirksen (Auteur), Theo Compernolle (Auteur), Gertie Verreck (Auteur)

Deze praktijkgids geeft (wetenschappelijk) inzicht in hoe een brein werkt op social media, welke voordelen een goede afwisseling tussen focus en ontfocussen oplevert en hoe je als docent deze (wetenschappelijke) breinkennis inzet in de praktijk van alledag.

Boek

HELP! Mijn kind verdwijnt in social media of gamen : praktisch handboek voor ouders van kinderen van 8 tot 18 jaar

Laurens J. Veltman (Auteur)

Praktische gids voor ouders en opvoeders om de digitale patronen van hun kinderen te doorbreken en hen te bereiken via hun belevingswereld. Met illustraties.

Boek

Kinderen en ... keuzen maken : over het omgaan met sociale druk, reclame, beïnvloeding en verleiding

Hilda Algra (Auteur)

Praktische informatie met lessuggesties voor leerkrachten in het basisonderwijs om leerlingen te leren omgaan met reclame en groepsdruk.

Uitgever

Kwintessens (2007)

Taal
Serie
Doelgroep
Magazijn
Dvd

Trust

David Schwimmer (Regisseur), Nathan Larson (Componist), Clive Owen (Acteur), Catherine Keener (Acteur), Liana Liberato (Acteur)

Dvd

Searching

Aneesh Chaganty (Regisseur), John Cho (Acteur), Michelle La (Acteur), Debra Messing (Acteur)

Wanneer zijn 16-jarige dochter niet thuis komt, schakelt een man de politie in. Hij weet haar wachtwoorden te achterhalen en ontdekt via de sociale media dat hij haar slecht kende. Is zij weggelopen of is er iets ergs gebeurd?

Spel

Het orginele babbelspel : oefen spelenderwijs sociale vaardigheden

Met deze heruitgave van het originele babbelspel kunnen een aantal sociale vaardigheden op een speelse manier geoefend worden. Er zijn zes verschillende soorten opdrachten. Thema's die door de zes rubrieken heen aan bod komen zijn: beleefdheid, assertiviteit, goede manieren, inlevingsvermogen, taalontwikkeling, weerbaarheid, respect voor anderen, sociale media, cyberpesten, computergames, omgaan met kinderen met een beperking, andere godsdiensten, samengestelde gezinnen. Het spelbord is tweezijdig. Het 'prikkelarme' spelbord helpt kinderen met ASS, verstandelijke beperking of concentratiestoornis om zich op de inhoud van het spel toe te leggen. Het spel is bedoeld voor kinderen van 7 tot 15 jaar en kan best worden gespeeld onder begeleiding in kleine groepjes, met de hele klas of één op één. De duur kan je zelf bepalen

Uitgever

Baert (2014)

Taal
Doelgroep
Niet beschikbaar