Zoekresultaten

Specification
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Genre
Uitgegeven tussen

6 Resultaten

Sorteren op
Arhus
Spel

Een steekje los? : een eigenwijs spel

Ellen Spanjers (Auteur)

Met 'Een steekje los?' ga je spelenderwijs in gesprek over psychische gezondheid en kwaliteit van het leven. De spelers beantwoorden allerlei vragen en voeren opdrachten uit rond de thema's gezondheid, relatie, sociale contacten, thuis, vrije tijd, studie en beroep, zingeving, hulp. Het spel is bedoeld voor (ex)ggz-cliënten, ervaringsdeskundigen, hulpverleners, consulenten, docenten en studenten, familie en vrienden. Het kan gebruikt worden in een therapeutische context, bij teambuilding, in het onderwijs of tijdens familiebijeenkomsten. Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden.

Uitgever

Semmie.net (2014)

Taal
Doelgroep
Spel

GROK

Jean Morrison (Auteur), Christine King (Auteur)

GROK is een kaartspel dat woorden geeft aan gevoelens en behoeften en de communicatie verlevendigt. Het spel is gebaseerd op Geweldloos communiceren van Marshall Rosenberg.

Arhus
Spel

Gek van mezelf

Alwin Ritstier (Auteur)

In de loop der jaren merkte Alwin Ritstier hoe helpend en helend het kan werken om te praten over wat er door je heen gaat. Om zo zelf wat meer uit je hoofd te komen, anderen te laten en daarmee de verbinding op te zoeken, maar ook om te horen hoe anderen dingen aanpakken en ervaren. En dat is precies wat 'Gek van mezelf' doet: het verlaagt de drempel om te praten over mentale gezondheid. Om die verbinding aan te gaan en eens te horen hoe anderen tegen bepaalde dingen aankijken.

Taal
Arhus
Spel

Doe je mee? Een eigenwijs spel

Ellen Spanjers (Auteur)

'Doe Je Mee?' is een bordspel voor mensen met een lichte verstandelijke beperking en hun omgeving over meedoen in de samenleving. De deelnemers worden gestimuleerd om met elkaar in gesprek te gaan over hun kwaliteit van leven en mogelijkheden om deel te nemen aan de samenleving, zodat drempels besproken kunnen worden. Ook bij de omgeving van personen met een beperking helpt het spel barrières doorbreken. Zij krijgen hierdoor op hun beurt niet alleen meer begrip voor personen met een beperking, maar ook een andere kijk op beperkingen in algemene zin. Het spel kan ook ingezet worden om met elkaar te praten over wat ze meemaken in het leven, en wat ze daarbij denken en voelen. Ze leren zichzelf en elkaar beter begrijpen en ontdekken dat raar ... zo raar nog niet is.