Boek De voedselfuik : waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen? Chris van Tulleken
Boek De mens is een plofkip : hoe de voedingsindustrie ons ziek maakt Teun van de Keuken (Auteur) Bespreking van de maatschappelijke gevolgen van onverantwoordelijke voedselproductie en -marketing door de voedselindustrie, met een perspectief op een gezondere toekomst. Uitgever Thomas Rap (2024) Taal Nederlands Onderwerp Voedingsindustrie, Gezondheid en voeding, Additieven ; voeding Doelgroep Volwassenen Uitgeleend Vind exemplaar Boek Van mammoet tot Big Mac : een geschiedenis van onze voeding Staf Henderickx (Auteur) Uitgever Uitgeverij EPO (2017) Taal Nederlands Onderwerp Voeding ; geschiedenis, Voedingsindustrie Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Zout suiker vet : hoe de voedselindustrie ons in zijn greep houdt Michael Moss (Auteur) Kritische beschouwing over de praktijken van de hedendaagse voedingsindustrie om de consumenten ongezond voedsel op te dringen. Uitgever Carrera (2013) Taal Nederlands Onderwerp Voedingsindustrie, Additieven ; voeding, Gezondheid en voeding, Marketing ; voedingsindustrie Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Het rode goud : de tomaat en het kapitalisme Jean-Baptiste Malet (Auteur) Journalistieke reportage over de industriële verwerking van tomaten en de (wan)toestanden die zich daarbij voordoen. Uitgever EPO (2019) Taal Nederlands Onderwerp Tomaten, Voedingsindustrie, Voeding ; ethiek, Handel, Globalisering Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek De voedselfuik : waarom eten we zo ongezond... en kunnen we daar niet mee stoppen? Chris van Tulleken (Auteur) Beschrijving van de negatieve effecten van ultrabewerkt voedsel op de gezondheid en de planeet. Uitgever Ambo|Anthos (© 2023) Taal Nederlands Onderwerp Emoties en voeding, Additieven ; voeding, Gezondheid en voeding, Marketing ; voedingsindustrie Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar