De Zilveren Lepel is het basiskookboek voor de Italianen. Met dit boek maakten de auteurs een kinderversie van dit alom bekende kookboek. Via 'Lunch en snacks' over 'Pasta en pizza' en 'Hoofdgerechten', leidt dit boek tot de 'Toetjes en baksels' uit de Italiaanse keuken.
Veertien gerechten uit de Italiaanse keuken om zelf klaar te maken; met stapsgewijze beschrijving van de bereiding en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar.
Chan is helemaal vanuit China naar Nederland verhuisd. Hij ontmoet kinderen in de straat, die uit verschillende landen komen. Wat eten ze en wat voor taal spreken ze? Met verhaaltjes op rijm en kleurenillustraties over een dubbele pagina. Vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Kennismaking met Italie͏̈ voor wat betreft o.a. feesten, landbouw en het dagelijkse leven. Met recepten van tien Italiaanse gerechten die stapsgewijs worden uitgelegd. Met veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.
Het fornuis in de speelkeuken van de klas van juffrouw Karin wordt een soort vliegtuig waarmee de kinderen naar andere landen gaan; daar leren ze verschillende gerechten maken. Met recepten en kleurige illustraties. Onder begeleiding vanaf ca. 5 jaar.