Zoekresultaten

Specification
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitvoerder
Recensie
Uitgegeven tussen

3 Resultaten

Sorteren op
Boek

Herbas : kruiden, recht uit de natuur op je bord

David Van Steenkiste (Auteur), Pieter D'Hoop (Fotograaf)

Herborist David Van Steenkiste deelt zijn kennis over het gebruik van bekende en minder bekende kruiden in de (sterren)keuken.

Uitgever

Lannoo (2021)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

De kracht van specerijen

Winiefred Van Killegem (Auteur), Marc Wauters (Fotograaf)

Specerijen worden al eeuwen gebruikt bij het behandelen van allerhande ziekten en kwaaltjes, én zijn tegelijkertijd onmisbaar in de keuken. Winiefred deelt haar geheime kruidenweetjes en haar lekkerste recepten. Voor een lekkere marinade met jeneverbessen, gemberchutney of korianderkoekjes. Voor vanillelikeur, kardemomijs of een geslaagde pepersaus. En nog veel meer. Hoe kun je specerijen herkennen en bewaren? Welke stukjes van de plant kun je gebruiken? Vanwaar komen al die specerijen en wie heeft hun werking ooit uitgeprobeerd? Hoe maak je je eigen natuurlijke geneesmiddelen? Wat zijn de lekkerste gerechten op smaak gebracht met specerijen?

Uitgever

Davidsfonds (2008)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Boek

De smaak van wildplukken : een vrolijke gids over het verzamelen en eten van planten

David Hamilton (Auteur), Jason Ingram (Fotograaf)

Wildplukken voor het hele gezin in de vier seizoenen.

Niet gevonden wat je zocht?

Het is mogelijk om ook in andere bibliotheken te zoeken.