Boek Geschiedenis op uw bord : leuke verhalen over het ontstaan van de naam van gerechten en voedingsmiddelen Eric De Maerteleire
Boek Geschiedenis op uw bord : leuke verhalen over het ontstaan van de naam van gerechten en voedingsmiddelen Eric De Maerteleire (Auteur) Uitgever Roularta (2008) Taal Nederlands Onderwerp Etymologie ; voeding, Gerechten ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Geschiedenis van de dorst : twintig eeuwen drinken in de Lage Landen Raymond Van Uytven (Auteur) Een chronologisch overzicht van de drankproductie en -consumptie in de Lage Landen, van de wijnbouw in het Romeinse Rijk, over de 'brandewijninvasie' in de koloniale tijd, tot het succes van de brouwerijgroep Interbrew/InBev. Uitgever Davidsfonds (2007) Taal Nederlands Onderwerp Drinkcultuur ; Nederland ; geschiedenis, Drinkcultuur ; Vlaanderen ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Smaken verschillen : over tafelen en mode in West-Europa van 500 tot nu Raymond Van Uytven (Auteur) Uitgever Davidsfonds (2010) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur ; Europa ; geschiedenis, Mode ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Europa aan tafel : een cultuurgeschiedenis van eten en drinken Léo Moulin (Auteur) Cultuurhistorische achtergrond en betekenis van onze voedingsgewoonten. Uitgever Mercatorfonds (2002) Taal Nederlands Onderwerp Drinkcultuur ; geschiedenis, Eetcultuur ; geschiedenis Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar Boek Als kok in Frankrijk : literaire recepten, culinaire verhalen Bart Van Loo (Samensteller) Fragmenten uit vertaalde romans en/of brieven uit de Franse literatuur waarin voedsel en eten het onderwerp is; met originele recepten. Uitgever Meulenhoff /Manteau (2008) Taal Nederlands Onderwerp Eetcultuur in de literatuur, Gerechten ; Frankrijk Doelgroep Volwassenen Beschikbaar Vind exemplaar