Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitgegeven tussen

Je bent aan het zoeken in alle Vlaamse bibliotheken

5 Resultaten

Sorteren op
Arhus
Spel

Honger op de planeet Hunnie : update uit rechtvaardig, menswaardig

Inleefspel waarbij de deelnemers ontdekken dat het recht op voedsel een mensenrecht is. Ze beseffen dat structurele ontwikkelings- projecten effectiever zijn dan noodhulp en ze zien in dat iedereen zijn steentje kan bijdragen tot de realisatie van het recht op voedsel en een behoorlijke levensstandaard.

Uitgever

Vormen Vzw (2017)

Taal
Doelgroep
Boek
Boek

Wat eten we morgen? : Food Smart Cities in de spits van een duurzaam voedselsysteem

Rikolto (het vroegere Vredeseilanden) en Eos Tracé lanceren het boek “Wat eten we morgen: Food Smart Cities in de spits van een duurzaam voedselsysteem”. Het boek bundelt inzichten uit 9 steden over de hele wereld die voedsel gebruiken als hefboom om de grote uitdagingen aan te pakken waar ze voor staan.Voedsel staat immers op het kruispunt van enkele van de meest kritieke uitdagingen: klimaatverandering, voedselzekerheid, verlies van biodiversiteit, gezondheid, werkgelegenheid,... Stuk voor stuk uitdagingen die er niet kleiner op worden. Tegen 2050 zal de wereld bijna 10 miljard mensen tellen, waarvan 2 op de 3 in steden zullen wonen. Allemaal mensen die op een beperkte oppervlakte moeten samenleven, wonen, werken... en eten.

Uitgever
Taal
Boek
Boek

Werk aan de wereld in je klas : #eriseenalternatief

Lestips voor het secundair onderwijs bij de aanbodposter van Studio Globo. Toon je leerlingen de poster en ga samen met hen op zoek naar interessante details rond de thema's voedsel, stad, grondstoffen, enz. In de economie en de politiek stelt men dat er geen alternatief is voor het westerse economische en sociale model. Met deze bundel kan je leerlingen alternatieven laten ontdekken of bedenken.

Uitgever

Studio Globo (2016)

Taal
Doelgroep
Arhus
Website

Umurima

Het doel van deze website is het informeren en sensibiliseren van jongeren tussen 15 en 20 jaar. Je kunt de webdocumentaire bezoeken met je klas en het educatief materiaal gebruiken om het onderwerp verder uit te diepen. Of je kunt een stapje verder gaan en in het kader van deze webdocumentaire een solidariteitsactie organiseren of een bezoek van onze educatieve medewerker aanvragen.

Beschikbaar in onderstaande bibliotheken