Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

Je bent aan het zoeken in alle Vlaamse bibliotheken

14 Resultaten

Sorteren op
Extern
Boek

Een mond vol kunst

Angélique Schmeinck (Auteur), Henk Dijkman (Fotograaf)

Een chef-kok met een Michelinster en tweee͏̈ntwintig beeldende kunstenaars lieten zich wederzijds inspireren met als resultaat een kunst-kijk-kookboek met recepten op hoog niveau en met reproducties van hedendaagse beeldende kunst.

Extern
Boek

Ode aan onkruid : ongewild groen in food, design en kunst

Natasha Tastachova (Auteur)

Onkruid is meer dan een vervelend plantje in de tuin. In dit conceptboek tonen mensen uit totaal verschillende disciplines hoe onkruid een belangrijke bron van inspiratie vormt. Het resultaat is een zeer divers boek waarin de typografie en illustraties van art director Natasha Tastachova eenheid brengen in de bijdrages uit de wereld van de beeldende kunst, fotografie, design, herborisitiek of de culinaire sector. Het boek wordt interactief gemaakt door middel van QR-codes. Na het scannen kan je dan een kort filmpje, een installatie of meerdere foto's bekijken.

Boek

Kunst op je bord : ontdek de allerleukste boterhammetjes

Ida Skivenes (Auteur)

Versier je boterham, pannenkoek of bordje yoghurt en tover ze om tot de Eiffeltoren, een vliegtuig of een schilderij van een beroemde schilder. Met stapsgewijze uitleg, ook van basisgerechten, en mooie kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Uitgever

Clavis (2014)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Uitgever

Good Cook (2004)

Taal
Doelgroep
Extern
Boek

Hoorn des overvloeds : zeven eeuwen eten en drinken in de kunst

Ronald Buitenhuis (Auteur), Anne Scheepmaker (Auteur), Ton Geerts (Redacteur)

Extern
Boek

Het Rijksmuseum kookboek : meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw

Bert Natter (Auteur)

Na een essay over de eetcultuur van de Gouden Eeuw aan de hand van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen volgen tien vijfgangenmenu's, samengesteld door tien Amsterdamse meesterkoks.

Extern
Boek

Rijksmuseum Kookboek

Jonah Freud (Redacteur), Wim Pijbes (Medewerker)

Vijftig Hollandse ingredie͏̈nten en vijftig recepten van in Nederland werkende koks gaan gepaard met een korte uitleg en passende illustraties van kunstwerken of details daarvan.

Extern

Beschikbaar in onderstaande bibliotheken