Een chef-kok met een Michelinster en tweee͏̈ntwintig beeldende kunstenaars lieten zich wederzijds inspireren met als resultaat een kunst-kijk-kookboek met recepten op hoog niveau en met reproducties van hedendaagse beeldende kunst.
Onkruid is meer dan een vervelend plantje in de tuin. In dit conceptboek tonen mensen uit totaal verschillende disciplines hoe onkruid een belangrijke bron van inspiratie vormt. Het resultaat is een zeer divers boek waarin de typografie en illustraties van art director Natasha Tastachova eenheid brengen in de bijdrages uit de wereld van de beeldende kunst, fotografie, design, herborisitiek of de culinaire sector. Het boek wordt interactief gemaakt door middel van QR-codes. Na het scannen kan je dan een kort filmpje, een installatie of meerdere foto's bekijken.
Versier je boterham, pannenkoek of bordje yoghurt en tover ze om tot de Eiffeltoren, een vliegtuig of een schilderij van een beroemde schilder. Met stapsgewijze uitleg, ook van basisgerechten, en mooie kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.
Na een essay over de eetcultuur van de Gouden Eeuw aan de hand van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen volgen tien vijfgangenmenu's, samengesteld door tien Amsterdamse meesterkoks.
Vijftig Hollandse ingredie͏̈nten en vijftig recepten van in Nederland werkende koks gaan gepaard met een korte uitleg en passende illustraties van kunstwerken of details daarvan.