Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Recensie
Uitgegeven tussen

Je bent aan het zoeken in alle Vlaamse bibliotheken

14 Resultaten

Sorteren op
Extern
Boek

Verandering van spijs : tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten

Laura I. Kooistra (Redacteur)

Archeologische en historische inzichten over de kook- en eettradities in Nederland van de middensteentijd tot 1750.

Extern
Boek

De zure stad : een biografie van tafelzuur in Amsterdam

Paul Van Ravestein (Auteur), Monique Mulder (Auteur)

Overzicht in woord en beeld van de geschiedenis van het Amsterdamse zuur. Met illustraties.

Extern
Boek

All inclusive aan de keukentafel : een culinair pamflet voor alle Nederlanders

Jonneke De Zeeuw (Auteur)

Een ode aan alle keukens die Nederland rijk is.

Extern
Boek

Ons eten : het ware verhaal achter de Nederlandse maaltijd

Mac Van Dinther (Auteur), Tony Le Duc (Fotograaf)

Extern
Boek

Cha, cha, cha, tja, wat zullen we eten? : vergeten eten

Lizet Kruyff (Auteur)

Fotoboek over voeding en eetgewoontes in Nederland tussen ca. 1910-1970.

Extern
Boek

Zuivel op zuivel is voer voor de duivel : recepten uit de Tweede Wereldoorlog : voedzame gerechten in tijden van schaarste

Kyle Oosterling (Auteur), Marjelle Vermeulen (Auteur)

Extern
Artikel uit tijdschrift
Artikel uit tijdschrift

Genoeg voor een heel weeshuis? : de voeding van kinderen in het Groene Weeshuis in Groningen, 1631-1830

Riemke Westerholt (Auteur)

Extern
Boek

De oorlogskeuken : vrouwen aan het thuisfront

Eddie Niesten (Auteur)

Overzicht van de wijze waarop in België en Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gekookt, terwijl er aan allerlei voedingsmiddelen gebrek was; met talrijke recepten.

Extern
Extern
Boek

Het Rijksmuseum kookboek : meesterkoks laten zich inspireren door de Gouden Eeuw

Bert Natter (Auteur)

Na een essay over de eetcultuur van de Gouden Eeuw aan de hand van Hollandse zeventiende-eeuwse schilderijen volgen tien vijfgangenmenu's, samengesteld door tien Amsterdamse meesterkoks.

Extern
Boek

Rijksmuseum Kookboek

Jonah Freud (Redacteur), Wim Pijbes (Medewerker)

Vijftig Hollandse ingredie͏̈nten en vijftig recepten van in Nederland werkende koks gaan gepaard met een korte uitleg en passende illustraties van kunstwerken of details daarvan.

Boek

Verandering van spijs. Tienduizend jaar voedselbereiding en eetgewoonten

Laura Kooistra (Redacteur), Luc Amkreutz (Auteur), Simone Bloo (), Peter Van den Broeke (Auteur)

Archeologische en historische inzichten over de kook- en eettradities in Nederland van de middensteentijd tot 1750.

Uitgever

Matrijs (2021)

Taal

Beschikbaar in onderstaande bibliotheken