Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Recensie
Uitgegeven tussen

Je bent aan het zoeken in alle Vlaamse bibliotheken

6 Resultaten

Sorteren op
Boek

Hulp bij trauma in de kindertijd : Praktische gids voor opvoeders

Ramon Lindauer ()

Veel kinderen maken in hun jeugd één of meer schokkende gebeurtenissen mee. Meestal verwerken ze deze ervaringen, maar als dit niet zo is dan kunnen ze traumaklachten ontwikkelen.Het opvoeden en begeleiden van getraumatiseerde kinderen vraagt veel energie en is niet altijd gemakkelijk. Tegelijkertijd geeft het voldoening als het kind herstelt van de gevolgen van nare ervaringen en het leven weer kan oppakken.In Hulp bij trauma in de kindertijd leest u wat trauma is, wat de gevolgen zijn en wat u als opvoeder kunt doen om uw kind te helpen. Het boek is samengesteld op basis van klinische praktijkervaring en recente wetenschappelijke kennis. Het biedt praktische suggesties om de dagelijkse opvoedstress te verminderen en het herstel van uw kind te bevorderen. Ook leerkrachten en professionals in de jeugdhulpverlening kunnen er hun voordeel mee doen.

Taal
Doelgroep
Boek

GRIP : aan de slag met verslaving en stress bij autisme

Marc Bosma (Auteur), Johan Van Zanten (Auteur)

Beschrijving van de achtergrond van de verhoogde kans op verslavingsproblemen bij mensen met autisme en van tools om hier op een gepaste manier mee om te gaan.

Extern
Boek

Aankloten : kloot jezelf succesvol : dé succesformule voor mannen: vervelen + falen = scoren

Frans van Leeuwen (Auteur)

Pleidooi voor ‘aankloten' om zo meer balans te creëeren tussen presteren en ontspannen.

Boek

Wiebelen en friemelen voor mensen met een verstandelijke beperking : over de invloed van zintuiglijke prikkelverwerking op (be)leven

Monique Thoonsen (Auteur)

Het boek Wiebelen en friemelen voor mensen met een verstandelijke beperking is een aanrader voor iedereen die praktische tips kan gebruiken én zeker wil weten dat wat ze doen wetenschappelijk onderbouwd is. Het is geschreven voor begeleiders; dit kunnen ouders, vrijwilligers of professionals zijn. Op een toegankelijke manier wordt de kennis rondom zintuigelijke prikkelverwerking uiteengezet. Al lezend leer je om signalen van de cliënt (het kind, de volwassene) te herkennen wat betreft onder- of overprikkeling en met deze kennis kan storend gedrag een andere betekenis krijgen. Met dit boek in handen heb je een extra manier van kijken naar gedrag; de praktische tips voor de dagelijkse praktijk dragen bij aan de kwaliteit van (be)leven.

Uitgever

Pica (© 2021)

Taal
Doelgroep
Extern
Artikel uit tijdschrift
Artikel uit tijdschrift

Een maand op de cybersofa

Manu Sinjan (Auteur)

Beschikbaar in onderstaande bibliotheken