Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Uitgegeven tussen

Je bent aan het zoeken in alle Vlaamse bibliotheken

12 Resultaten

Sorteren op
Arhus
Documentatie-map

De kracht van cultuur : Mundial in de klas

In deze handleiding vind je achtergrondinformatie over het thema 'onderwijs wereldwijd', over de millenniumdoelstellingen en over de voorbeeldlanden India en Brazilië. Er wordt gewerkt met de onderwijsmethode 'Meervoudige intelligentie'. Ieder kind krijgt een dagboekje, verschillend naar gelang de leeftijdsgroep. Het materiaal omvat hoofdopdrachten, doe-opdrachten, verhalen, sfeerteksten om in de klas gezamenlijk over te praten

Dvd
Dvd

W@=D@ India

In W@=D@ gaan Dimitri en Pieter op zoek naar de oorsprong en betekenis van Ganesha, de Indische God met het olifantenhoofd. Hun zoektocht leidt naar het grote Ganesh Chaturti Festival. Maar vooraleer ze mogen meefeesten, hebben ze heel wat te leren en te doen. In de 11 docuclips kom je meer te weten over de Indische cultuur en beleef je 'India today'.

Boek
Boek

Smile Simalia : van kinderarbeid naar basisonderwijs

Lakhan, Mahendra, Laxmi en Sati wonen in Simalia, een arm dorp in India. Het leven is er hard voor kinderen. Zij werken er ondermeer in de steengroeve of als huisslaaf. Deze documentaire toont het dagelijks leven van drie kinderen. De vzw Caraes wil daar iets aan doen via een project rond basisonderwijs. Bij de film hoort een uitgewerkt educatief pakket voor diverse leeftijdsgroepen, van kleuter tot volwassenen.

Boek
Boek

India (Gujarat) : begin

Helga Vande Voorde (Auteur)

'Wereldreis' brengt de realiteit achter de foto's van de wereldkalender van 11.11.11. Een verhaal brengt de foto tot leven, het tijdschrift brengt ook informatie over het land en duiding bij het centrale thema. Per graad vind je praktische lessuggesties die te gebruiken zijn in verschillende vakken. Deze keer gaan we naar het westen van India, naar de deelstaat Gujarat en maken we kennis met Radjan. Hij staat aan een nieuw begin. In Gujarat moeten nog steeds veel kinderen jonger dan 14 jaar werken in de katoenindustrie. Gelukkig zijn er ook organisaties die deze kinderen proberen te bevrijden uit de slavenarbeid en hen een nieuwe start willen geven.

Dvd
Dvd

Tilak : een glossy met een mening

De dvd biedt 3 korte fragmenten van elk ongeveer 16 minuten. Elk fragment belicht een specifiek aspect uit de Indiase samenleving: de kracht die uitgaat van mensen die zich verenigen om actie te voeren voor hun rechten, de onderwijskansen voor de jeugd die naast werken toch de kans krijgen om onderwijs te volgen, en als laatste de beweging van de huisarbeidsters. De handleiding is uitgewerkt in het kader van de campagne Broederlijk Delen en verwerkt de filmfragmenten.

Arhus
Spel

Indiscoop 2009

Een producer van Bollywoodfilms wil een film maken over het leven van de inheemse volkeren in India. In een dorpje leerde de producer Tilak kennen, een krachtige en waardige vrouw en geraakt gefascineerd door haar levensverhaal. De spelers vormen verschillende filmploegen die in opdracht van de producer werken. Elke speler heeft een specifieke taak. Het is de bedoeling om het levensverhaal van Tilak juist in beeld te brengen. Aan het einde stellen de filmploegen hun eindresultaat aan elkaar voor.

Boek
Boek

Namasté India

Het lespakket Namasté India neemt je mee naar Kiran en Durga, 2 kinderen uit India. Kiran woont in het dorp Maulipadar, Durga woont in de stad Hyberadab in. Aan de hand van de dvd, de werkboekjes en een handleiding vol lessuggesties volg je Kiran en Durga in hun dagelijks leven.

Boek
Boek

Namaste : bronnenboek voor mondiale opvoeding bij kleuters over India

Aan de hand van een verhaal (gebaseerd op het boek 'Gita en haar dorp in India') over Sunita (5 jaar), die in een dorp in India woont, worden samen met de kleuters een aantal thema's doorlopen (wonen, keuken, school, water, markt, rijst, huishouden, tempel,...). Je kiest er zelf de thema's uit die het best passen bij de interesse en ervaringen van de kinderen in de klas. De thema's worden in het handboek uitgebreid geïllustreerd en er worden per thema heel wat tips gegeven omtrent mogelijke inkleding en activiteiten voor in de kleuterklas.

Boek
Boek

Chandani in India

De fotoset is een werkvorm voor kleuters en eerste graad basisonderwijs. In deze fotoset staat Chandani centraal. De foto's en het verhaal brengen dit leeftijdsgenootje uit India en haar leefwereld dichterbij. In Chandani's verhaal komen herkenbare thema's zoals feesten, spelen, versieren, familie, school....voor. De handleiding biedt allerlei lessuggesties, knutseltips, kopieerbladen bij de fotoset.

Boek
Boek

Inde : le soir

Helga Vande Voorde (Samensteller), Alain De Muelenaere (Samensteller)

'Le monde en classe' is de franstalige tegenhanger van Wereldreis. Net als bij de Wereldreisjes krijg je hier ook een lesbrief bij de kalenderfoto van 11.11.11. In dit nummer gaan we naar India en lezen we meer over hoe het is om 's avonds in het donker te leven.

Uitgever

CNCD (2015)

Taal
Boek
Boek

India : avond

Helga Vande Voorde (Auteur), Jan Debonnet (Auteur)

Wereldreis brengt de realiteit achter de foto's van de wereldkalender van 11.11.11. Een verhaal brengt de foto tot leven, het tijdschrift brengt ook informatie over het land en duiding bij het centrale thema. Per graad vind je praktische lessuggesties die te gebruiken zijn in verschillende vakken. In dit nummer maken we kennis met Arun. Hij woont in India en houdt van de avond. De zon gaat vroeg onder en de avonden worden gevuld met huiswerk maken, voorleesmomenten, kaarsverlichting.

Boek
Boek

India : samenleven

Helga Vande Voorde (Samensteller)

'Wereldreis' is een mondiaal magazine bij de Wereldkalender van 11.11.11. Elke maand zoomt Wereldreis in op een land en een thema, uitgewerkt per graad. In een handomdraai verrijk je je lessen met een wereldse toets. Bij elk nummer horen digitale extra's. In deze Wereldreis gaan we naar India en maken we kennis met Amrit. Samenleven met verschillende mensen vindt zij fijn. Op de markt graait ze een vis mee. Zal ze haar mama kunnen overtuigen om die niet in de pan te leggen?

Beschikbaar in onderstaande bibliotheken