Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Genre
Uitgegeven tussen

Je bent aan het zoeken in alle Vlaamse bibliotheken

14 Resultaten

Sorteren op
Arhus
Kit

Wonderzoekers : onderzoekjes met water

Hilde Van Houte (Auteur), Veerle Martens (Auteur)

Dit project maakt kleuters van de derde kleuterklas warm voor de wondere wereld van de wetenschap en biedt een degelijke ondersteuning bij het begeleiden van wetenschap en techniek in de kleuterklas. Laat hen ervaren, kijken, luisteren, experimenteren, zoeken en... ontdekken! Water is de grondstof waarrond het materiaal voor Wonderzoekers is uitgewerkt. Het is een grondstof die relatief goedkoop en makkelijk voorhanden is. Bovendien is water een materiaal dat heel wat experimenteerkansen aan kleuters biedt. Elke keer opnieuw kunnen ze met het materiaal herbeginnen, herhalen, variëren. Uiteraard vraagt dat de nodige voorzorgsmaatregelen van de begeleider. Knoeien mag en moet! Alle ervaringen die kleuters zullen opdoen hebben betrekking op eigenschappen van water. Er zijn vier afgebakende wateronderwerpen met links naar verschillende wetenschappelijke disciplines: water verplaatst, water verandert, water verkleurt, water verdwijnt. In elk onderwerp worden verschillende Wonderzoeksvragen gesteld waar u samen met de kleuters een antwoord kunt op zoeken. Er zijn een tiental Wonderzoeksvragen, zoals Kun je water kleuren?, Kan water in lucht verdwijnen?, Kan water vast worden?...Kleurrijke, aantrekkelijk geïllustreerde grote platen (A2 harmonicasysteem) vervolledigen het geheel. Kleuters kunnen op deze levensechte taferelen zoeken naar situaties waarin hetzelfde fenomeen uit het Wonderzoekje te zien is. Bij wonderzoekers hoort een website: www.wonderzoekers.be

Uitgever

Zwijsen (2009)

Taal
Doelgroep
Losbladig

Beestig Gezond

Hilde Van Houte (Auteur), Veerle Martens (Auteur), Isabelle Wittebroodt (Auteur)

Evenwichtige voeding is één van de basisvoorwaarden voor een normale groei en ontwikkeling van het kind. Het is een basisbehoefte die bij bevrediging leidt tot een algemeen fysiek welbevinden. De school blijkt ook een belangrijke actor te zijn om het voedingsgedrag van jonge kinderen te beïnvloeden. Het is dan ook interessant om het thema 'evenwichtige voeding en beweging' als thema in de kleuterklas aan de orde te stellen en vooral om de kennis van de kleuters op dit vlak te verruimen. Naast het aanreiken van handvaten om een samenhangend gezondheidsbeleid op school uit te werken, biedt deze map tal van concrete activiteiten, suggesties en kopieerbladen. De 'actieve voedingsdriekhoek' wordt uitgewerkt aan de hand van het prentenboek "Lekker en Gezond".

Uitgever
Taal
Arhus
Losbladig

Soepmap

Hilde Van Houte (Auteur), Veerle Martens (Auteur), Isabelle Wittebroodt (Auteur)

Soep is een ideale bereiding om de kinderen in contact te brengen met een grote variatie aan groenten. In de map vind je kant-en-klare recepten voor verschillende soepen die thuishoren in een bepaald seizoen (met uitzondering van de zomer). Telkens zijn suggesties gegeven om de soep te koppelen aan fantasiethema's. Denk maar aan elfensoep, piratensoep, kaboutersoep... Bij de recepten hoort een reeks foto's waarop de verschillende stappen van het bereiden van de soepen visueel worden voorgesteld, met inbegrip van de voorafgaande en afrondende stappen (handen wassen, tafel schoonmaken,tafel dekken, soep opeten..). Zo kunnen de kleuters zelf de recepten 'lezen'.

Uitgever
Taal
Arhus
Kit

Krachtpatsers : kleuters ontdekken techniek en wetenschap

Hilde Van Houte (Auteur), Thomas Remerie (Auteur), Kirsten Devlieger (Auteur), Veerle Martens (Auteur), Jozefien Schaffler (Auteur), Tom Ollieuz (Auteur)

In vier krachtige delen krijgen de leerkrachten in het kleuteronderwijs voldoende informatie en ideeën om de verschillende krachten te kunnen ervaren, onderzoeken, toepassen, gebruiken, begrijpen... Ze gaan dieper in op de mogelijkheden van deze krachten en hoe de mens deze krachten gebruikt voor eigen nut. Dit betekent dat zowel wetenschap als techniek duidelijk aan bod komen in dit pakket. Weerstandskrachten en wrijvingskrachten komen verspreid over de verschillende delen aan bod. In elk deel staan twee vragen centraal: Hoe kunnen we kracht met ons eigen lichaam ervaren en onderzoeken? (onderzoeksactiviteiten). Hoe maken we in het dagelijks leven of in de onmiddellijke leefwereld gebruik van kracht? (ontwerpactiviteiten). Doelgroep 2de en 3de kleuterklas. Er is een bijhorende website: www.krachtpatsers.be

Uitgever

Zwijsen (2010)

Taal
Doelgroep
Boek
Uitgever

EPO (1982)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Magazijn
Boek
Uitgever

Epo (1981)

Taal
Onderwerp
Serie
Extern
Boek

Maen Florin : illusion

Stefan Hertmans (Auteur), Hans Martens (Auteur), Veerle Van Durme (Auteur), Erno Vroonen (Auteur)

Boek
Boek

Archeologie 2014 : recent archeologisch onderzoek in Vlaams-Brabant

Hadewijch Degryse (Redacteur), Tom Dehaene (Voorwoord), Kristine Magerman (Auteur), Steven Saerens (Auteur), David Depraetere (Auteur), Tomas Bradt (Auteur), Nick Van Liefferinge (Auteur), Maarten Smeets (Auteur), Jan De Beenhouwer (Auteur), Gerben Bervoets (Auteur), Marleen Arckens (Auteur), Veerle Lauwers (Auteur), Floris Beke (Auteur), Barbara Borgers (Auteur), Tom Debruyne (Auteur), Marleen Martens (Auteur), Koen De Groote (Auteur), Jan Moens (Auteur), Geert Vynckier (Auteur), Mark Willems (Auteur), Philip Van Peer (Auteur), Peter Hazen (Auteur)

Uitgever
Taal
Extern
Boek
Boek

Mon cœur mon guide : hart voor drie continenten

Pol Van Assche (Auteur), Stefaan Van Laere (Fotograaf), Johan Martens (Fotograaf), Lukas Roels (Fotograaf), Veerle Stulens (Fotograaf), Marc Lagrange (Fotograaf)

Genre
Uitgever

EMI (2013)

Beschikbaar

Beschikbaar in onderstaande bibliotheken