De juwelendief
M.G. Leonard
M.G. Leonard (Auteur), Elisabeth Portabella (Illustrator), Karl James Mountford (Illustrator), Esther Ottens (Vertaler)
1 exemplaar
Beschikbaarheid | Uitgave | Plaats in de bib |
---|---|---|
Aanwezig |
Em. Querido's Kinderboeken Uitgeverij, 2017 |
VERDIEPING 2 : BABILLE : NATUUR : VERHALEN : LEON |
Linda Adam
Wanneer keverjongen Darkus en zijn vrienden erachter komen dat ze worden bespioneerd door de gele lieveheersbeestjes van de gemene, mysterieuze Lucretia Cutter, gaan ze op onderzoek uit. Al snel komen de kinderen erachter dat er jaren geleden iemand spoorloos is verdwenen uit Lucretia's laboratorium en dat ze werkt aan een geheim project met destructieve transgene kevers. Zal het Darkus, zijn vrienden en hun kevers lukken om een stokje te steken voor de wrede, geheimzinnige plannen van Lucretia? Een spannend, grappig en fantasievol avonturenverhaal boordevol fijne personages en bijzondere kevers. Het taalgebruik is eigentijds, rijk en visueel. De hoofdstukken zijn vanuit verschillende personages geschreven, waarbij de karakters helder en gedegen zijn uitgewerkt. Een boek over vriendschap, liefde voor de natuur en DNA-manipulatie. Eerder schreef de Engelse schrijfster Leonard het succesvolle ‘Keverjongen’*, het eerste deel van de Kever-trilogie. Dit tweede deel is minstens zo geslaagd: een fantastisch, origineel en verrassend verhaal dat je in een ruk uitleest. Vanaf ca. 10 jaar.
Jasmien Repriels
ru/eb/05 f
In dit vervolg op 'Keverjongen' vinden we onze drie vrienden terug in het appartement van oom Max waar ze nog bekomen van de strijd tegen Lucretia Cutter. De stemming is bedrukt, Lucretia is immers kunnen ontsnappen. Dat ze zich niet zomaar gewonnen geeft, daar is iedereen van overtuigd! Als Darkus zijn vader over de kevers wil inlichten, reageert deze anders dan verwacht. In plaats van bewondering en vreugde is er afschuw en woede. Erger nog, Barthelomew verdwijnt opnieuw en lijkt zich bij het team van de vijand te voegen. Als Lucretia de Keverberg op het spoor komt, stort Darkus wereld zowat in. Het zijn oom Max en zijn vrienden die hem zover krijgen om samen met hen de strijd verder te zetten. Wat ook haar plannen mogen zijn, ze moeten haar stoppen!
'Keverkoningin' is het chronologische vervolg op 'Keverjongen'. Als verhaal komt dit vervolg misschien iets trager op gang, naar het einde toe wordt het des te spannender. Als lezer ontdek je beetje bij beetje dat Lucretia iets van plan is. Wat precies blijft echter verborgen tot in de grote finale en het tart alle verbeelding. Ok, dit is een kinderboek en Lucretia is de perfect getypecaste 'slechterik'. Toch komt haar idee van een allesoverheersend keverleger niet als compleet ongeloofwaardig over. Leonard staaft haar ideeën met vele weetjes over het insectenleven en kevers in het bijzonder. Dat maakt dit verhaal naast bijzonder spannend ook boeiend. Elke kever wordt met zijn Latijnse naam benoemd en er worden weer enkele nieuwe entomologische termen geïntroduceerd. Te moeilijk voor een negenjarige? Door de vlotheid van het verhaal pik je vaak de betekenis zo op. Moest het toch niet lukken, kan je altijd even spieken in het 'Woordenboek voor entomologen' achteraan. De vele grappige momenten zorgen voor een mooi evenwicht tussen humor en spanning.
'Keverkoningin' voldoet met glans aan de verwachtingen. Leonard schreef opnieuw een grappig, spannend, ontroerend en betekenisvol verhaal. Zoals beloofd gaat het avontuur verder in de 'Keverbende', het derde en laatste boek over de strijd tegen de keverkoningin. Ik denk dat ik even blijf zitten en verder lees! Leest u mee?
Laat hieronder weten op welk e-mailadres je een bericht wil krijgen als dit item beschikbaar is. Dit is geen reservering. Je krijgt geen voorrang om dit item te lenen.
Je gaat akkoord dat we je een mail sturen om je aanvraag te bevestigen en je te verwittigen wanneer jouw artikel binnen is. Deze mails zijn eenmalig. Je kan je toestemming op elk moment intrekken via de link in de bevestigingsmail.We collect and process your data on this site to better understand how it is used. You can give your consent to all or selected purposes, or you can decline them all. For more information, see our privacy policy.