Zoekresultaten

Specification
Materiaal
Leeftijd
Fictie of Non-fictie
Taal
Muziek of film
Uitgever
Onderwerpen
Auteur
Inlezer
Uitvoerder
Componist
Recensie
Genre
Uitgegeven tussen

688 Resultaten

Sorteren op
Boek

Eten in de wereld

Reina Ollivier (Auteur), Barbara Van Rheenen (Illustrator)

Eten mensen overal met mes en vork? Wat is een vegetari͏̈er? Lees van alles over wat en hoe de mensen in de hele wereld eten. Prentenboek met weetjes, een mini-quiz, twee recepten en veel kleurenillustraties. Met hulp vanaf ca. 6 jaar;

Uitgever

Clavis (2019)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Waarom kinderen geen spruitjes lusten en volwassenen niet zonder koffie kunnen

Audrey Eertmans (Auteur)

Analyse van de biologische, psychologische en sociale aspecten van menselijk eetgedrag.

Uitgever

Standaard (2008)

Taal
Doelgroep
Magazijn
Dvd

Food, Inc.

Robert Kenner (Regisseur), Mark Adler (Componist)

In deze publieksdocumentaire klaagt Robert Kenner de Amerikaanse voedselindustrie aan door verschillende waargebeurde verhalen te tonen; een aanpak gelijklopend aan die van documentairemaker Michael Moore. De regisseur focust vooral op de industrie en de grote complotten die daar heersen de grote boosdoeners. De Amerikaanse burger - die nauwelijks zelf kookt en zweert bij een snelle, goedkope hap – is daar uiteindelijk het slachtoffer van. Food Inc. wijst de kijker op de smakeloze wereld, maar doet dit bijzonder smaakvol (www.cinebib.be)

Uitgever

A Film (2010)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Magazijn
Boek

Dieren eten

Jonathan Safran Foer (Auteur), Otto Biersma (Vertaler), Onno Voorhoeve (Vertaler)

Kritische beschouwing over de bio-industrie.

Boek

Eten en drinken

Silvia Malaguzzi (Auteur), Murk Salverda (Bewerker)

Overzicht in woord en beeld van het onderwerp 'eten en drinken' in de schilderkunst.

Boek

Energie

Sophie Braimbridge (Auteur), Jenny Copeland (Auteur), Deirdre Rooney (Fotograaf)

Uitgever

Terra (2003)

Taal
Onderwerp
Doelgroep
Magazijn
Boek
Uitgever

Plint (2005)

Taal
Onderwerp
Serie

Dada (52)

Boek

Een pleidooi voor echt eten : manifest van een eter

Michael Pollan (Auteur)

Analyse van het westerse voedingspatroon waarin steeds meer industrieel bewerkte voedingsmiddelen worden gebruikt die allemaal 'gezond' zouden zijn zonder echt effect op de volksgezondheid.

Uitgever
Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Geschiedenis van de dorst : twintig eeuwen drinken in de Lage Landen

Raymond Van Uytven (Auteur)

Een chronologisch overzicht van de drankproductie en -consumptie in de Lage Landen, van de wijnbouw in het Romeinse Rijk, over de 'brandewijninvasie' in de koloniale tijd, tot het succes van de brouwerijgroep Interbrew/InBev.

Boek

Mindful eten : stop met gedachteloos eten en leer weer genieten

Susan Albers (Auteur)

Zelfhulpboekje met theorie en oefeningen vanuit een boeddhistische invalshoek om te leren met aandacht te eten.

Uitgever

Ten Have (2009)

Taal
Doelgroep
Beschikbaar
Boek

Delizia! : de geschiedenis van de Italianen en hun keuken

John Dickie (Auteur)

Geschiedenis van de Italiaanse eetcultuur die door allerlei historische ontwikkelingen is bei͏̈nvloed.

Uitgever

Ambo (2008)

Taal
Doelgroep
Magazijn