09-11-2017

TIP voor leerkrachten: Lespakketten met Belgische stripfiguren

In Antwerpen opende recent ComicsStation, een indoor pretpark rond stripfiguren. Je kan er met je klas naar toe. Wat ook heel mooi is: via de site kan je 5 kant-en-klare lespakketten downloaden rond diverse thema’s.Lees meer

Studeren

Samen studeren in ARhus

Dagelijks verwelkomt ARhus talrijke jongeren, voor wie het kenniscentrum op De Munt in Roeselare rustige werkplekken voorziet. In de blok- en examenperiode worden extra scholieren en studenten verwacht. ARhus legt hen in de watten met ruimere openingstijden, gratis fruit en ontspanningsmogelijkheden. We danken onze andere bezoekers nu al om begrip op te brengen voor deze blokkende medemensen!

Studeren voor openingstijd

Net als vorig jaar zullen studenten nog voor openingstijd in ARhus kunnen komen studeren. Een plaatsje reserveren is een must!

Wanneer:

Van 22 mei t.e.m. 30 juni, enkel op weekdagen. Wie reserveert kan binnen tussen 8u en 8u15.
Vanaf 10u is iedereen welkom, daarvoor kan je niet reserveren.

Uitzonderingen: niet op 25 mei, 4 en 5 juni (Hemelvaart, Pinksteren en Pinkstermaandag), niet in het weekend.

Inschrijven:

Inschrijven kan via onderstaande link. Maak eerst een profiel aan, en klik daarna op het vergrootglas bij de gewenste datum. Bevestigingsmails kunnen in je map met ongewenste mail terechtkomen.

 

Rustige werkplekken

ARhus zorgt voor ruime en rustige werkplekken op de 4de en 3de verdieping, met voldoende stopcontacten en gratis wifi-verbinding. Je krijgt er toegang tot digitale databanken en referentiewerken. Er zijn ook computers en tablets beschikbaar voor wie geen eigen toestel meebrengt.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Voor een ontspannende pauze kan je terecht in ARhus-café De Tassche op de 1e verdieping. Geniet van een stuk gratis fruit van biohoeve De Lochting (sociale tewerkstellingsboerderij), zolang de voorraad strekt, of speel met je vrienden één van de vele gezelschapsspelen. Dagverse soep of een broodje kan je op alle dagen behalve zondag kopen. Een eigen picknick meebrengen naar het ARhus-café kan, mits het consumeren van een drankje. De vroege vogels (wie reserveert) krijgen een gratis flesje plat/spuitwater.

We voorzien ook ontspanningsmogelijkheden:

In samenwerking met CM Roeselare-Tielt worden massagesessies voorzien op:

  • zaterdag 10/06 van 13u30 tot 15u
  • vrijdag 16/06 van 14u tot 15u30 

Via Kazou, de jeugddienst van CM, stellen we buiten spelmaterialen ter beschikking. In ruil voor je identiteitskaart kan je op verdieping +4 aan de infobalie een frisbee, springtouw … in bruikleen krijgen.

Hulp bij het studeren

Zie je het even niet zitten? Blijf dan niet bij de pakken zitten, maar praat erover met je ouders, vrienden of iemand anders die je kan helpen. Heb je twijfels of vragen? Aarzel niet en stel je vragen aan je leerkracht, docent, monitor ... of spring even binnen op de studiedienst van je school. Ook op www.teleblok.be vind je heel wat tips die je kunnen helpen bij het studeren.

Teleblok voorziet opnieuw fluostiften en Oorgasme-oordoppen.