22-09-2017

PeaceCraft in de klas

Waarom en hoe komen vluchtelingen naar België? Hoe bouwen ze een nieuwe toekomst uit? Welke rol kunnen Vlaamse jongeren hierin spelen? Dankzij PeaceCraft kan je op een creatieve en beklijvende manier met deze vragen aan de slag. Leerlingen van 16 tot 18 jaar maken in de game de tocht van een vluchteling en ontmoeten tijdens het interactief theaterstuk vluchtelingen op de scène.Lees meer

Kalenderdetail

vrijdag 5 mei 2017 - vrijdag 19 mei 2017
Expo ‘Lettergreep, een coup op de Nederlandse taal’
ARhus, De Munt 8, Roeselare
Expo  ‘Lettergreep, een coup op de Nederlandse taal’

Lettergreep is een project van vzw de Batterie in samenwerking met  kenniscentrum ARhus, Openbare Bibliotheek Kortrijk, Okan drie hofsteden Kortrijk, Okan Roeselare (MSKA) gesteund door het Fonds voor de Nederlandse letteren.

35 jongeren uit het OKAN onderwijs werden wegwijs gemaakt in hun bibliotheek en gingen op zoek naar een stukje poëzie dat hen aansprak. Drie illustrators leidden hen in, in de wereld van illustratie. De deelnemers doorgrondden een stukje poëzie en gaven hun verbeelding vorm. In een uitgebreid grafiek atelier, onder begeleiding van de grafische kunstenaars van vzw de Batterie kwamen ze tot zeer verrassende resultaten.

Met dit project worden jongeren die nog niet lang in België wonen, via beelden in contact gebracht met de Nederlandse taal. Ze leren het fenomeen ‘bibliotheek’ kennen, iets wat niet altijd gekend is in hun land van herkomst. Ze worden bovendien op ongedwongen wijze geprikkeld om zich verder te verdiepen in het Nederlands.

Alle werken van de twee groepen uit Roeselare en Kortrijk werden gebundeld in een mooie poëziebundel, bestemd voor de deelnemers zelf en de deelnemende bibliotheken. Naast het werk van de jongeren wordt ook het gedicht waaruit de deelnemers hun tekst kozen afgedrukt.

Op 5 mei wordt deze Lettergreep poëziebundel voorgesteld aan de pers. Tegelijk wordt de tentoonstelling van alle werken van de Roeselaarse en Kortrijkse jongeren geopend.

Wanneer: expo van 5 tot 19 mei, tijdens de openingsuren van ARhus
Waar: ARhus, De Munt 8, Roeselare
Toegangsprijs: gratis
Inschrijven: niet nodig